Voor de workshop ‘Japans Culinair’ werken wij met veel genoegen samen met Jeannette Stakenburg.
Zij verzorgt deze workshop nu al zo’n 10 jaar en wij zijn blij dat zij nu bij Kookbeleving een workshop gaat verzorgen die een kijkje geeft in de echte Japanse keuken!

Door haar regelmatige bezoeken aan Japan en kennis van de Japanse taal heeft zij veel geleerd van haar Japanse vrienden en zeker ook van oudere Japanse dames die haar veel hebben verteld over deĀ  traditionele Japanse bereidingswijzen.
shiitake

Bij Jeannette daarom geen sushi en/of sashimi.
In de Japanse keuken zijn in een maaltijd verschillende structuren en bereidingswijzen belangrijk. Nadruk ligt ook op de presentatie, want eten doe je eerst met je ogen. Umami, de vijfde smaak komt in veel Japanse producten voor, en zorgt voor verrassingen en andere smaken dan in de Westerse keuken. In de workshops komen al deze aspecten ruim aan bod!

Tijdens de kookworkshop, gaat u na een korte inleiding en uitleg over het menu, in groepjes aan de slag. Daarna eet u per gang samen aan tafel en geeft u elkaar uitleg over hoe u de bereiding van het gerecht heeft ervaren.

Er wordt gekookt met producten die bij een Oosterse winkel of Toko goed te verkrijgen zijn. U krijgt de receptuur mee naar huis, zodat u ook thuis ermee aan de slag kunt.

Bent u zelf al eens in Japan geweest of bent u van plan er heen te gaan? Tijdens het koken en aan tafel zullen veel reisverhalen en ervaringen uit dit bijzondere land worden gedeeld!
U beleeft dus in alle opzichten Japan, maar dan in hartje Amersfoort…

Kookbeleving – Koken is een beleving