Voor de workshop Zuid-Afrikaans laten wij graag de uit Zuid-Afrika afkomstige Leoné de Beer
aan het woord om zelf haar workshop aan te kondigen.
Want wie kan dat beter dan zij zelf in haar moedertaal…?

Welkom! My naam is Leoné de Beer, stadskind uit Johannesburg, Suid-Afrika.afrikos

Al sedert 1999 woon ek in Nederland en dit is – selfs na 19 jaar – nogal ’n tammeletjie om aan te pas, byvoorbeeld aan die hoeveelheid aartappels wat hier op die kostafels kom!
(di’s nou tipies ’n AfriKos Kookbelewenis, jy mag maar ’n bietjie humor inroer!)

By ’n AfriKos Kookbelewenis waag ons ’n bietjie meer … berei ons besonder geurige geregte met baie speserye en interessante kombinasies van (gedroogde) vrugte, vleis, groente en smaaklik bereide rys of pap (van mieliemeel of polenta). En natuurlik die allerlekkerste nageregte, stroperig en warm, soos dit soms maar kan wees met gesprekke in die kombuis!

In die gesellige kombuis van Kookbeleving voel ek my tuis, asof ek in my eie AfriKos Kombuis staan. En dit is wonderlik, want behalwe vir die lekker kosse wil ons die ervaring hê. Daarom nooi ek jou binne, na wat vir díe aand jou tuis is – weg van die bekende – met die resepte en begeleiding in my moedertaal, Afrikaans!

Oorweeg jy om ’n Suid-Afrikaanse kookworkshop by te woon? Kontak my dan gerus. Elke groep het ander wense en daar hou ek graag rekening mee. Belangrik vir my is die samestelling van die groep, en die rede vir julle aanmelding. Meestal kook iedereen, maar soms kook slegs ’n deel van die groep vir almal, of word die workshop gekombineer met ’n wynproe. Al met al kan ek sê, ek streef daarna om met die AfriKos Kookworkshops vir ieder en elk ’n besondere belewenis te gee!

En in het Nederlands:

Welkom! Mijn naam is Leoné de Beer, stadskind uit Johannesburg, Zuid-Afrika.

Sinds 1999 woon ik in Nederland en dat is – zelfs na 19 jaar – best even wennen, bijvoorbeeld aan de hoeveelheid aardappelen die gegeten worden! (tipies voor de sfeer bij een AfriKos Kookbelevenis, een beetje humor hoort erbij!)

Bij een AfriKos Kookbelevenis is het net even anders … en bereiden we bijzonder geurige gerechten met veel specerijen en interessante combinaties van (gedroogd) fruit, vlees, groenten en smakelijk bereide rijst of pap (van maismeel of polenta). En natuurlijk de allerlekkerste nagerechten, stroperig en warm, zoals het er ook soms in de gesprekken aan toe gaat!

In de gezellige keuken van Kookbeleving voel ik me thuis, alsof het mijn eigen AfriKos Kombuis is. En dat is wel super fijn, want naast heerlijk eten draait een AfriKos Kookbelevenis om de ervaring. Hierbij word je even weggenomen uit de voor jou veilige en bekende van de Nederlandse taal en wordt alles aangeboden in mijn moedertaal, Afrikaans!

Overweeg je een Zuid-Afrikaanse Kookbelevenis? Neem dan gerust contact op. Iedere groep heeft andere wensen en daar stem ik de kookworkshops graag op af. Vooral ben ik geïnteresseerd in de samenstelling van de groep en wat de aanleiding voor de workshop is. Meestal kookt iedereen mee, maar soms kookt een deel van de groep voor iedereen, of wordt de kookworkshop gecombineerd met een wijnproeverij. Kortom, ik denk graag met je mee zodat de AfriKos Kookworkshop voor iedereen een bijzondere belevenis is!

Informatie over de workshop kunt u vinden op de website van Leoné: www.afrikos.nl of via de website van kookbeleving.nl.

 

Kookbeleving – Koken is een beleving