Onderstaand protocol is een aanvulling op de Algemene Voorwaarden en gelden sinds 5 juli 2020.

Protocol Kookavonden bij Kookbeleving
Voorafgaand aan de kookavond:

  • Heeft u of hebben personen in uw directe omgeving griepverschijnselen, verhoging en moet u veel hoesten, kom dan NIET naar de kookavond. Meld u zich tijdig af bij de contactpersoon met wie Kookbeleving voorafgaand aan de kookavond contact heeft gehad.
  • Neem ZELF plastic handschoenen mee.Tijdens de kookavond:
  • Houd 1,5 meter afstand
  • Was regelmatig uw handen
  • Probeer zo min mogelijk rond te lopen
  • Gebruik uw gezond verstand
  • Desinfecteer uw handen voor u Studio Kookbeleving binnen treedt. Desinfecteermiddel en keukenpapier staan bij de ingang.
  • Op de vloer is met groene pijlen aangegeven hoe de looplijn is richting de garderobe en van de garderobe richting de studio.
  • Houd tijdens de inloop 1,5 meter afstand van elkaar. We beperken het aantal gasten tot maximaal 12 per avond, zodat de anderhalve meterregel uitvoerbaar is.
  • De tafels en stoelen zijn zo opgesteld dat er anderhalve meter afstand is tussen de gasten. Wijzig de opstelling NIET.
  • In het kookgedeelte van de studio zijn de werkplekken dusdanig gemarkeerd dat anderhalve meter van elkaar in acht wordt genomen. Er wordt gewerkt in koppels met ieder binnen het koppel een eigen taak. Ingrediënten en benodigdheden staan zoveel mogelijk klaar op de werktafels. Moet er toch iets gehaald, gebeurt dat door één persoon van het koppel.
  • Maak borden op op de werkplek.
  • Uitserveren geschiedt vanaf de werkplek door het koppel dat aan het gerecht gewerkt heeft. Tijdens het uitserveren zitten de overige gasten aan tafel.
  • Wijn, bier, frisdrank wordt uitgeserveerd vanaf de bar. Er dient voorkomen te worden dat meer dan twee personen zich bij de bar bevinden. Ook bij de bar: anderhalve meter afstand van elkaar.
  • Afwas wordt verzameld in speciaal voor dit doel opgesteld bakken of op de speciaal voor dit doel opgestelde trolleys.
  • Zodra men klaar is met eten verzamelt één persoon de borden/bestek/schalen en plaatst deze op de daarvoor bestemde trolley.
  • Schone vaat met gewassen handen aanpakken. Schone vaat met behandschoende handen in de kasten/laden zetten.
  • Ontsmet aan het einde van de avond de tafels, stoelen en werkplekken, zodat een volgende groep weer veilig aan hun kookavond kan beginnen.

Uitvoering van de regels is een verantwoordelijkheid van iedere aanwezige.

Houd u zich aan deze richtlijnen.

Alleen dan kunnen we met een gerust hart, op een verantwoorde wijze de kookavonden weer doorgang laten vinden en genieten van wat er met en voor elkaar bereid wordt tijdens uw gezellige kookavond.

 

 

Kookbeleving – Koken is een beleving